Hoppa till huvudinnehållet
Lindab Logo
Choose languge
Logga in

Ny VD för Alig Ventilation

NyhetOKT 15, 2024 09:10 CET
Anders Collberg är ny VD för Alig Ventilation.

Lindabs dotterbolag Alig Ventilation är marknadsledande i Sverige inom villaventilation, från och med 14 oktober har bolaget en ny VD. Efter många år på VD-posten går Mikael Ohlsson i pension, stafettpinnen lämnas över till ett bekant namn inom branschen, Anders Collberg.

Mikael Ohlsson är son till Aligs grundare Kenneth Ohlsson. Mikael har tillsammans med sina bröder tagit familjearvet vidare på bästa sätt och utvecklat företaget till en innovativ marknadsledare inom segmentet villaventilation.

När Mikael nu går i pension är det ett bekant ansikte som tar över VD-posten, både i branschen och för flera av medarbetarna på Alig Ventilation.
– Mitt första jobb inom ventilationsbranschen var som innesäljare på Exhausto AB där jag jobbade tillsammans med Mikael Ohlsson. Sedan dess har jag haft många olika roller som till exempel försäljningschef och VD. Senast kommer jag från en roll på FläktGroup AB som service- och eftermarknadsansvarig. Cirkeln sluts när jag kommer tillbaka där ventilationskarriären tog sin början, i min hemstad Mariestad.

Tajmingen för Anders passade perfekt och han tackade ja till tjänsten av många anledningar.
– Jag ville komma tillbaka till bostadsventilation för det är mitt hemmaområde och något jag brinner för. Det också intressant att ta över som VD för ett så välfungerande företag där det en finns spännande utvecklingspotential. Nu ska vi bygga vidare på något som redan snurrar.

Hur ser din plan ut första tiden, och hur kommer det märkas att du är ny VD för Alig Ventilation?
– Först och främst ska jag sätta mig in i den dagliga verksamheten och lära känna mina nya kollegor. Jag ska även träffa kunderna och lära mig om deras verksamhet och utmaningar. Min plan är att ta tillvara på kompetensen inom företaget och utveckla det som har varit anledningen till Aligs framgång, att underlätta för kunden och deras affär.

Vi på Lindab hälsar Anders varmt välkommen till sin nya roll och vi vill även rikta ett stort tack till Mikael som är en stor anledning till Aligs framgångsrika företagsresa.

Fakta Anders Collberg
Ålder: 59 år.
Bor: Mariestad.
Familj: Fru och två utflugna barn.
Intressen: Sociala aktiviteter som till exempel golf.